Onderlinge contacten - kennis - inspiratie.

Jaaragenda 2021

Programma tot de zomer 2021:
Een verlenging van de beperking van de fysieke bijeekomsten betekent niet dat we niet gewoon doorgaan met elkaar te informeren over interessante exportthema’s. Een online dialoog tijdens een webinar is weliswaar anders, maar het houdt het onderlinge contact levend:

De volgende cyclus van webinar thema-discussies is exclusief gepland voor ExportConnect leden. Telkens op dinsdag van 10.45-11.30h:

16 februari: “Strategische en persoonlijke security bij buitenlandse reizen”
(Voormalig AIVD liaison medewerker informeert over proactieve bedrijfs- en persoonlijke veiligheid bij buitenlandse reizen).

9 maart: “Praktijkvoorbeelden over (positieve en negatieve) gevolgen bij cultuurverschillen” (Schrijfster Esther Janssen /Culture-inc. van het boek “Van Hier tot Tokio” – geeft aanvullende voorbeelden.)

23 maart: “Augmented/Virtual reality toepassingen voor export(relaties)”. (Niet meer kunnen vliegen en toch een product demonstratie, introductie of een after sales oplossing aanbieden aan je exportpartner. Het bedrijf Total Reality BV laat zien hoe).

13 april: “Aanpassingen voor zakendoen in Duitsland door Covid crisis” (juridische aanpassingen door Corona bij zakendoen in Duitsland. Strick advocaat Alexander Crämer geeft een toelichting).

——

Programma voor de 2e helft 2021.
We gaan ervan uit dat de vaccinaties ons weer instaat zullen stellen om elkaar te ontmoeten zoals het hoort en om ouderwets te netwerken.
De bedrijfsbezoeken, die we hebben moeten uitstellen (Xidoor, Berg Toys, Bandall en Daelmans) zullen als eerste volgen in combinatie met een exportthema. Data zullen tijdig worden bekendgemaakt.

Bedrijfsbezoeken:
Xidoor / Berkvens BV in Someren – september 2021 
(exacte datum volgt)
Thema: Nieuwe aanpak exportmarkt selectie

Berg Toys BV in Ede – november 2021 (exacte datum volgt)
Thema: e-commercie versus exclusiviteit in distributie

Daelmans Banket BV in Nieuwkuijk – december 2021 (exacte datum volgt )
Thema: de wereldveroveraars met stroopwafels

Bandall Packaging BV in Utrecht – januari 2022 (exacte datum volgt)
Thema: klantenervaringen en introducties op de Europese markt