Onderlinge contacten - kennis - inspiratie.

Business Course “Modern Export Management”

In de huidige online wereld verandert de manier van exporteren. Met de business course “Modern Export Management” worden tal van nieuwe ontwikkelingen, die invloed hebben op de manier van internationaal zakendoen, praktijkinhoudelijk behandeld. Zoals strategische (online) business modellen voor de export; de invloed van e-commerce op internationale zakendoen en op de samenwerking met distributeurs; app-technologie voor lokale marktentree en productproposities; de blockchain werkelijkheid voor exportorganisaties; update over export compliance en (digitale) risico assessments, aangevuld met interactieve business case presentaties met als doel elkaar te informeren over de praktijk.
Deze business training heeft als uitgangspunt: inhoudelijk, praktijkgericht en interactief.

Het programma wordt ingevuld met trainingspartners uit de praktijk van o.a. Berenschot Consultants, SYcommerce , Happen.com International Marketing, Glocalities International (onderdeel Motivaction), Esmerillon ExportCompliance en Weconet Blockchain Technologies.
Een ervaren dagvoorzitter zal het praktijkgehalte, de interactie en inhoud bewaken.

Programma business course:  “Modern Export Management”:
Dag 1 – Strategie: Nieuwe strategische business modellen voor exportmarkten.
Dag 2 – Distributie: De invloed van e-commerce in internationale zakendoen.
Dag 3 – Marketing: Gestructureerde (digitale) aanpak voor productproposities en marktentree onderzoek o.b.v. cultuurverschillen.
Dag 4 – Organisatie: Blockchain werkelijkheid voor exportorganisaties. Update export compliance regels en (digitale) risico assessments.
Dag 5 – Business cases: Interactieve dag met als doel kennis delen en elkaar informeren.

Note: Het is ook mogelijk één of meerdere dagen van het 5-daagse programma te volgen of de volledige business course te spreiden over meerdere locaties. (deelname per enkele dag € 795,00).  Voor afstemming over keuze van deelname-dagen, bel in dat geval met Raymond Smid (0620398378) / ExportConnect of info@exportconnect.nl.


Opzet:

5-daagse business course “Modern Export Management” wordt telkens gehouden op een vrijdag binnen een periode van twee maanden.
De business course wordt in 2019 drie keer georganiseerd:

Business Course A:  8 maart – 22 maart – 5 april – 26 april – 10 –mei
Locatie: Van der Valk Exclusief in Apeldoorn-Noord.
Business Course T:  10 mei – 24 mei – 7 juni – 21 juni – 28 juni
Locatie: Van der Valk Exclusief in Tilburg.
Business Course H:  27 september – 4 oktober – 18 oktober – 1 november – 15 november
Locatie: Van der Valk Exclusief in Houten.

Doelgroep:
Deze business course is bedoeld voor export managers, international sales managers, area managers uit de maakindustrie met een directe verantwoordelijkheid voor export, die kennis willen nemen van de huidige internationale management uitdagingen en de nieuwste ontwikkelingen. De deelnemer aan deze business course wordt verondersteld minimaal enkele jaren kennis en ervaring te hebben in een commerciële exportfunctie.

Per business course is er slechts plaats voor 12-14 deelnemers om de discussie en de interactie beter te stimuleren. Om die reden is deelname van directe concurrenten binnen dezelfde trainingssessie niet mogelijk (non-competitieve opzet). Voor vragen info@exportconnect.nl

Kosten:
Business course  Modern – Export Management:
5 dagen praktijktraining incl. lunch, netwerkborrels, cursusmateriaal, managementboek (blockchain) en (digitale afschrift) presentaties:
Investering: € 2.975.- excl. btw per deelnemer.
Kosten voor deelname op dagbasis € 795,00
Voor deelnemers van ExportConnect leden: € 2.650,- / € 695,00(dagbasis).

De ExportConnect Academy is opgericht in samenwerking met ExportConnect- Management Netwerk. Dit netwerk, waarbij zo’n 45 exportbedrijven zijn aangesloten, bespreekt onderling regelmatig actuele exportthema’s uit de alledaagse praktijk.

Volledige programma
Aanmelden business course